Крајот – Тони Димитров

Пет минути молитва

Мир

И кратко парче вечност

Кое го отсликува обликот на неискажливото

Пројавено низ сета своја плирома

Искажано преку иконата

Прволикот на бесконечното

Во длабочината на внатрешната црква

Крајот е почетокот на вечното

Автор:
Тони Димитров

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?