Ваши дела Конкурси

Карневал на сожалување

Ветровите на ноќта

не можат да ги запрат,

гласовите на префрлувачот –

ти не си на прав пат.

И си префрлив јас,

по начин познат

само за мене и мој –

не си ти тој.

Но не си видел ли ти

во секоја отсвирана нота,

барем еден мал стремеж

       за уникатност се мота.

А наспроти мене – биста,

ладен спомен на римјанин,

научени емоции и виши наредби.

Карневал на сожалување

на плоштадот на хедонизмот,

во средината на екваторот

низ цивилизациите на повидок.

Автор:
Шифра: „Плазма“

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје