Ваши дела Конкурси

Спомен

Кога среќата е далеку,

а тагата длабоко во тебе,

сврти се назад…

избриши ја прашината

во твоето сеќавање

таму некаде во спомените

ќе ме најдеш и мене

мала, тивка и плашлива.

Тогаш можеби ќе се насмееш,

срцето ќе ти затрепери,

а солзи ќе ти го исполнат окото

и ќе речеш

„Тоа беше единственото суштество

што знае да сака”.

Автор:
Шифра: „Суштество“

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје