Ваши дела Конкурси

Дојди

Ако сакаш дојди,                                            

но дојди таму кадештo

љубовта е извор на енергија,                                            

а болката полека исчезнува во длабочините                                          

на морето и полека потонува.                                                                     

Дојди, кадешто прегратката                                          

е искрeна и топла.
                                         

Дојди на нашето место,                                          

на местото кое е исполнето                                          

со бакнежи-наивни но мили.
                                         

Дојди, но не заборавај со тебе                                          

да го понесеш срцето кое чука                                          

возбудено секогаш кога ќе помисли на мене.
                           

Дојди, но остави го минатото                                          

остави го позади тебе.
                                 

Дојди заедно да ја градиме      

иднината на нашиот свет.

Автор:
Душанка Трпевска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје