Интересен лет

Еднаш се качив на авион

и до мене видов еден голем слон,

тежок еден тон.

Седнав на моето место

И често јадев месо.

Слонот до мене

ми рече дали си во мојот сон?

Јас му реков не

и ја отворив мојата чанта

за да го земам мојот телефон

ама во чантата еден мал слон.

Јас прашав што е ова ?

Слонот од еден тон ми рече

Тоа е мое и го зема.

Јас ги затворив очите.

Кога се разбудив

слонот од еден тон го немаше

и испадна дека тоа било

еден голем сон.

Автор:
Миа Стојановска
VI –3 одд.
ООУ Кузман Јосифовски Питу – Скопје
Ментор: Елизабета Камческа

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели