Литературен награден конкурс „ГОРДАНА КОЦЕВА“

КОНКУРСОТ Е РАСПИШАН ОД 19.05.2019 ДО 31.05.2019

ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО УНИВЕРЗИТЕТСКАТА БИБЛИОТЕКА „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ВО ШТИП ВО САБОТА НА 17 АВГУСТ СО ПОЧЕТОК ВО 11 ЧАСОТ.

ЌЕ СЕ ДОДЕЛУВААТ СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ:

– ПИСАТЕЛ НА ГОДИНАТА
– ПОЕТ НА ГОДИНАТА
– УМЕТНИК НА ЛИРИКАТА
– НАЈУБАВА ПОЕТСКА ТВОРБА
– ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА НАГРАДА ЗА ПОЕТСКА ТВОРБА

ПОЕТСКАТА ТВОРБА ДА НЕМА ПОВЕЌЕ ОД 35 СТИХОВИ.
ТЕМАТА Е СЛОБОДНА И ДА Е НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И НА КИРИЛИЦА.

ЌЕ НЕМА ЧИТАЊЕ, САМО ЌЕ БИДАТ ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ И ТОА, САМО НА ПРИСУТНИТЕ!

ЌЕ БИДЕ ПРОЧИТАНА САМО ПОЕТСКАТА ТВОРБА, КОЈА ШТО ЌЕ БИДЕ ИЗБРАНА ЗА НАЈДОБРА.

МАНИФЕСТАЦИЈАТА ЌЕ ТРАЕ ОД 11 до 12 ЧАСОТ.

ПОЕТСКИТЕ ТВОРБИ ИСПРАТЕТЕ ГИ ВО ПОШТЕНСКО САНДАЧЕ НА МИЛИЦА ПАУЛУС (ИНБОКСОТ) СО НАЗНАКА ЗА ЛИТЕРАТУРНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА- ГОРДАНА КОЦЕВА-

Извор:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2253945758015333&set=a.492338394176087&type=3&theater

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели