Мајчинство

Некогаш сама чекорам по падините на излезот и залезот на денот

Моментот наречен живот поминува низ моите прсти

Крајот и почетокот стануваат секунда од безвремието

Не постои друго место и друг простор.

Мајчинскиот поглед ќе ми даде

Живот кој води кон бескрајот.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?