Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Животно патешествие – Вукашин Ступар

 

Низ трње поминувам
не те напуштам
ќе останам
секогаш…
па макар и да изгубам…
ќе се трудам
да се сеќавам
на доброто да мислам
да не се оттуѓиме
во погрешен пат
да тргнеме
и на себеси да заборавиме…

Зошто да заминам?
кога можеме премногу…
и нашата судбина
небиднина…можеби
ќе стане вистина.
па и да боли
ќе помине…

Автор: В. Ступар

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје