Skip to content

Музика

  • by

Без неа сум како пустиник без вода

Мелодија хармонична

Ме буди и заспива тивко

Дур светот војува гласно безобразно

Ноти брзалици,

Ми се мислите и зборови

Повреди ме дрско,

Војувам со де-мол и ге-дур

Дур,

Оружје ми е клучот виолински

Боли повеќе од зрно олово

Испробај ме!

Четири-четвртински виорам во поход

Низ животот со падови и успони

На крајот од денот закрепнувам

При алегро дур метрономот не се измори

А во сонот, мелодијата продолжува одново

До утрото нерасонето и збунето

Напишете коментар