Македонска поезија Поезија

Почетно „А“

Живеев во едноставен амбиент

И во опасна амбиваленција

Во потчинетост на апсурдот

Во стравотен нихилистички аморал

Во еднонасочен монотон амбис

Во бесцелна аморфност.

Сега постојам.

Постојам во потполна автономија

Како потполн автодидакт.

Во моја автентичност,

Во моја амбиција

Со моето големо почетно „А“.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје