Вашиот глас Литература Македонска поезија

Во животот – Елена Ангелеска

Во животот
еднаш се посакува, вечно се копнее,
еднаш се засакува, вечно се љуби,
еднаш се пронаоѓа, вечно се бара,
еднаш се добива, вечно се пробува,
еднаш се открива, вечно се патува,
еднаш се доживува, вечно се памти,
еднаш се победува, вечно се губи,
еднаш се откажува, вечно се бори,
еднаш се создава, вечно се троши,
еднаш се гради , вечно се обликува,
Во животот што и да почне, вечно трае!

Автор: Елена Ангелеска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје