Skip to content

Илустрации на артист кој сака да го сврти вниманието кон проблемите на модерниот свет

Проблемите на модерниот свет не се малку на број. Како што напредуваат откритијата и сè почнува да се дигитализира и унапредува така луѓето се соочуваат со многубројни животни проблеми. Додека постои човештвото – ќе постојат и тие (можеби во малку поинаков облик и вид во иднина).
Во следниве фотографии кои го покажуваат светот од разлилни аспекти, меѓу кои суровоста на модерното општество, артистот и илустратор Davide Bonazzi се потрудил тоа да го долови на интересен начин.

Илустрациите се за големите „товари“ со кои чекориме рака под рака во секојдневието, притоа сè помалку мислејќи на нас самите. Нема да должиме повеќе, погледнете ги овие фотографии кои зборуваат повеќе и од секој напишан текст.

Мажите се авторитетот во општеството и жените кои со мака го стекнуваат сето тоа/ Патот до успехот не е подеднакво ист за сите!

Бомбардирање за да се постигне мир, колку контрадикторно нели?

Кога повеќе се цени венчавката отколку бракот

Вози внимателно – некој те чека

Војна и мир, смрт и живот

Спокојната земја на којашто сега чекориш ја држат мртвите тела на многу војници

Во свет преполн со можности се чувствуваме изгубено

Продолжува на втората страна.

Pages: 1 2 3

Напишете коментар