Литература Македонска поезија Поезија

Мед и млеко

Ми се чини дека

Еднаш е мед, а

Другпат пелин,

И за некого шолја чај со млеко

Можеби и долг и напорен

Лукав или неправеден –

Еден е.

Краткотраен за многумина, но добива

Оскар за најважна улога на сите времиња – Живот

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје