Литература Македонска поезија Поезија

Денот „Д“

Денес се раѓа нов ден.

Денот „Д“.

Денот кога се бркаат демоните.

Денот кога доаѓаат доблестите.

Денот на божествените дарувања.

Денот на напојување на духот , денот на душеспасение.

Денот кога им посакуваш довидување

На оние кои ти посакувале мрачни денови

И почнуваш да живееш

Во моментот

Во вистината

Во своето Јас.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје