Skip to content

Конкурс „Девојчето и градот“ за идеи за почист град

Едно девојче живее во еден сивкав град, во кој веќе одамна не доаѓаат сонцето, птиците, пеперугите… Еден ден, талкајќи по улиците полни со луѓе, ќе се загуби и сосема неочекувано ќе се најде пред една огромна шума, во која ќе открие работи што ќе ѝ го променат животот од корен.

Ова е кус вовед во приказната на сликовницата „Девојчето и градот“ од Ване Костуранов. Градот во кој живее ова девојче е сив поради загадувањето на воздухот. Ѝ треба ваша помош за да стане шарен.

Инспирирани од приказната во книгата, го отвораме ликовниот и литературен конкурс на кој ги очекуваме вашите идеи за почист град.

Вашите креативни предлози како да го обоиме градот и тој да стане почисто и посреќно место на живеење, дом на сонцето, птиците и пеперугите, ставете ги на хартија и во форма на песна, состав или цртеж и испратете ги на нашата адреса:

За конкурсот „Девојчето и градот
Редакција „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“
Ул. „Св. Кирил и Методиј“, бр. 50 (6 кат), Скопје

Или на електронската адреса: [email protected]

НОВО!!! Поради големиот интерес конкурсот е продолжен до 8 март 2020 (недела). Право на учество имаат сите деца над петгодишна возраст.
Имињата на добитниците на наградите ќе бидат објавени на нивната фб страница.

Напишете коментар