Македонска поезија Поезија

Да дојде пролетта

Се топи асфалтот под твоите нозе

А ти сакаш да стапнеш на земјата

Да ја воспееш гората

Да ги разводениш прстите

Да ги раззелениш глуждовите

Да ја почувствуваш милината на тревите

Да ја прескокнеш ниската грмушка

Да го видиш саканиот низ прстенот на дрвјата

Да се нишкаш на лулашките на расцутаните гранки

Да ја разбудиш природата!

Да дојде пролетта!

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје