Македонска поезија Поезија

Сказна

Во часовна сказна од хорот

Беа се’ октрија двајца, во холот

Си ги газат сенките, непрестано

Притискајќи се’ со срцата стално

Страствено свири Бачата

На стара излитена плоча

И часови минуваа

И ноќ надвиснува

Тие двајцата, неуморно танцуваат

Погледите им, взаемно разговараат

За платонот и аморот

во холот…

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје