Цитати за минатото кои ќе ве охрабрат да го разберете подобро

Не можеме магично да патуваме низ времето. Минатото не се враќа, сегашноста ја живееме, а на иднината можеме да влијаеме искористувајќи ја моќта што ја имаме во сегашниот миг. Прочитајте ги следниве мисли за минатото кои ги споделуваме со вас. 

1. „Минатото не е никогаш онаму каде што мислиш дека си го оставил.”

2. „Минатото никогаш не може да умре. Минатото не е ниту минато.

3. „Научив дека ако мора да го оставите местото во кое живеете и го сакавте и каде што се закопани сите ваши години. Оставете го. Оставете го сепак, оставете го тоа на најбрз можен начин. Никогаш не се враќајте назад и никогаш не верувајте дека еден час што се сеќавате е подобар час затоа што е мртов. Поминатите години изгледаат безбедни, победнички, додека иднината живее во облак, огромна од далечина.”

 4. „Минатото не може повторно да те повреди, сè додека ти тоа не го дозволиш.”

5. „Кога и да мислам на минатото, тоа носи сè повеќе спомени со себе.”

6. „Кој го контролира минатото, ја контролира сегашноста. Кој ја контролира сегашноста, ја контролира и иднината.”

7. „Разликата помеѓу минатото, сегашноста и иднината е само тврдоглавата илузија.”

8. „Единствената работа која човек после сè може да ја направи е да се движи напред.”

Минатото не треба да биде наша грижа, треба да се придвижуваме напред. Имајте храброст да го запалите минатото и да заминете…

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели