Моето ветување – В. Ступар

Ветување што може да биде дадено кон себе или кон другите. Во продолжение стиховите што ни ги испрати авторот Вукашин Ступар.  Во песната се зборува за “ветување“. За какво ветување се работи, прочитајте.

Моето ветување

Секоја нота
секоја секунда
минута, час
ден, година
секој глас
за тебе одвоен
присвоен
само јас знам…
па макар и душава
да ја испразнам цела
нови мисли ќе дојдат
сами по себеси
ќе сведочат за тебе
и муза ќе бидеш вековна
но далечна
низ километрите
пак ќе бидеш покрај мене
кога и да посакаш
низ песните ќе живееш
и нема да поминеш
како странец
ќе почувствуваш топлина
и нема да сакаш повторно
да заминеш, тука за нас
ќе останеш.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели