Литература Современа уметност Уметност

28 неверојатни скулптури направени од книги

Има луѓе што сметаат дека сè она што ги уништува книгите за да се направи од нив е нешто најлошо, но некои го мислат спротивното и ги купуваат таквите креации направени од книги. Навистина постојат креативни начини на кои луѓето им наоѓаат на книгите друга намена освен онаа основата – читањето. Тие можат да се претворат во уметност и вешти изработки, можат да служат како вазна за растенија, нивните страници да се извиткаат во декорации или да се претворат во единечни книжевни скулптури.

Што е книжевна скулптура? Тоа е парче уметност создадена од внатрешноста на книгата или во некои случаи од повеќе книги.

Следниве скулптури се направени од листови од книги коишто можат да се купат и да се порачаат онлјан. Дали вреди да се уништи книга за да се создаде вакво уметничко дело од нејзе е многу дискутабилно, но сепак станува збор за прашање на личен вкус. Јас спаѓам во онаа категорија луѓе кои книгите ги чуваат како скапоценост и не би сакала на ваков начин да биде „преработена“ ниедна моја книга, а се сомневам и дека би купила некоја ваква скулптура, но никогаш не се знае.

Погледнете ги во продолжение и во коментар кажете ми дали би купиле некоја ваква, или можеби и сами би си направиле?

Продолжува на втората страница

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје