Skip to content

Стивен Кинг порачува: Прекинете да го споредувате корона вирусот со „The Stand“

The Stand е постапокалиптички роман од Стивен Кинг. Во истиот, вирус го брише речиси целото човештво, но за среќа тоа е далеку од она со кое се соочуваме во моментов.

Авторот пред некое време на својот Твитер профил потврди дека пандемијата со корона вирусот не е како во неговата „The Stand“. Тој вели дека не е ниту приближно сериозно и дека еминентно се преживува. Бидете смирени и одговорно преземете ги сите заштитни мерки.

Според твитот може да се види дека бил испровоциран, па морал и вака да се обрати.

Извор

Напишете коментар