Литература Поезија Рецитали Светска поезија

Езеро – Алфонс де Ламартин (Видео рецитал)

Слушнете ја песната „Езеро“ од Алфонс де Ламартин на француски јазик. Повеќе за авторот како и превод на песната може да најдете на линкот:

https://krajbrezjenadvasprotivnisveta.com/2020/03/11/ezero-alfons-de-lamartin/

Линкот до рециталот е следниот:

Пријатно слушање!

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје