Детско катче Песни за деца

Песна за деца: „Пролет“- Ненад Џамбазов

Пролетта е детенце
со зелено палтенце,
најубаво цвеќенце,
разблеано јагненце.

Пролетта е росичка,
што ни гали косичка,
разлеано изворче,
најтопло развигорче.

Пролет е пеперутка
со шарени крила,
пролетта на децата
многу им е мила.

Автор: Ненад Џамбазов

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје