Литература Поезија Светска поезија

Телеграма – Алексеј Аљохин

две пеперутки
ни влетаа в градина превртувајќи се во воздухот
поради што ни се видоа како цело јато

толку сум тажен
небаре утре ќе се умира

Препев: Тања Урошевиќ

Автор: Алексеј Аљохин

Авторот е еден од творците и истакнати автори на рускиот слободен стих, а исто така и автор на голем број написи и есеи за проблемите на современата руска поезија.

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје