Планета Земја

Воздухот го дишеме секој ден

Но и тој се предава под нашите раце

Кои сакаат да го прегрнат светот

Но го задушуваат  во потрагата на богатство

Цвеќињата ни кажуваат дека не се трудат убави да бидат

Животните не ги ограбуваат полињата за други да им позавидат

Тревата расте оросена со утринската роса

И малата козичка пасе секое утро таму боса.

Да бидеме скромни како убавата природа мила

Зошто таа ни дава радост, таа ни дава сила.

Алчноста носи преголема цена

Која нашите деца да ја платат ќе треба.

Да ја спасиме нашата Планета

И да побрзаме, зошто времето лета!!!

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?