Македонска поезија Поезија

Средина

Еднаш оддамна, и друг пат сега

Танцував и танцувам со мислите

Чекорам на прсти за да не го разбудам срцето

Се бев упатил кон светот на минатото

Дур пишувам во сегашноста

Се прашувам, каде е таа средина

Толку посакувана и барана

Каде умот и срцето взаемно се во пoход

Итро јуришаат кон средината

Но за неа не знаат

Бев виорел, бев итал

Соборував бев, се’ во светот бел

А сега, сега молчам и ползам прегазен

Каде е!!!

Вреснувам како молња во гора

Каде е!!!

Со зарипнат глас и мисли бавни

Се прашувам!!!

Каде е, таа проклета средина.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје