Skip to content

Меѓународен литератуен конкурс „ПЛАНЕТОПИЈА“ 2020

ВТОРА МЕЃУНАРОДНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЛИТЕРАТУРА-УМЕТНОСТ-КУЛТУРА“

Во организација на Милица Паулус (дипломиран писател и литературно пишување на Гете уни- во Германија) И АКАДЕМИЈАТА „ЕУРОАРТ“ ОД ШТИП!

ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС – ПЛАНЕТОПИЈА е отворен од 03 Мај 2020г. до 20 Мај 2020 г.

Може да се учествува само со по еден литературен жанр!

– ЕДЕН КУС РАСКАЗ – ИЛИ

– ЕДНА ПОЕТСКА ТВОРБА – ИЛИ

– ПЕТ АФОРИЗМИ – ИЛИ

– ПЕТ ХАИКУ – ИЛИ

– ЕДНА ПОЕТСКА КНИГА ( ЗА ВОЗРАСНИ) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК – ИЛИ

– ЕДНА ПОЕТСКА КНИГА ( ЗА МЛАДИНА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК – ИЛИ

– ЕДНА ПОЕТСКА КНИГА ( ЗА ДЕЦА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК ИЛИ

-ЕДНА ПРОЗНА КНИГА ( ЗА ВОЗРАСНИ) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК – ИЛИ

– ЕДНА ПРОЗНА КНИГА ( ЗА МЛАДИНА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК – ИЛИ

– ЕДНА ПРОЗНА КНИГА ( ЗА ДЕЦА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК

СЕКОЈ СИ ОДЛУЧУВА САМ – СО ШТО ЌЕ ЗЕМЕ УЧЕСТВО!

Темата е СЛОБОДНА, а ЛИТЕРАТУРНИТЕ ТВОРБИ може да бидат напишани на својот мајчин јазик!

На КОНКУРСОТ може да учествуваат писатели и поети од целиот свет на својот мајчин јазик и само со еден литературен жанр!

За учество со книга на конкурсот имаат право само книгите кои се напишани на македонски, српски и хрватски јазик!

Во предвид ќе се земаат само книгите кои се веќе издадени, испечатени и не биле наградувани! Книгите кои се издадени само во електронска форма, нема да се земат во предвид.

Потребна е слика од книгата со корица и целата содржина на книгата – испратена исто по електронска пошта.

Исто важи и за сите други литературни жанрови – да не биле до сега во книги издадени!

Кој ќе направи прекршок – ќе биде ставен пред одговорност и ќе му се одземе наградата.

Должината на песните до 32 стихови

Должината на кусите раскази до 3 А5 страници!

САМО ЗА СТРАНСКИТЕ ПИСАТЕЛИ И ПОЕТИ: Заедно со вашите литературни творби ќе ве молам и за една кратка БИОГРАФИЈА – Библиографија и една фотографија

ЛИТЕРАТУРНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ ПЛАНЕТОПИЈА“ НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ ПОРАДИ ВЕЌЕ ПОЗНАТАТА СИТУАЦИЈА СО – КОРОНА!

ДИПЛОМИТЕ ЌЕ БИДАТ САМО ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА ДОДЕЛЕНИ!

ЌЕ СЕ ДОДЕЛУВААТ СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ:

- ПИСАТЕЛ НА ГОДИНАТА
- ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ПИСАТЕЛ НА ГОДИНАТА
- ПОЕТ НА ГОДИНАТА
- ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ПОЕТ НА ГОДИНАТА
- ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЕШТВО
- ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЕШТВО
- СРЕБРЕНА ПЛАКЕТА ЗА ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЕШТВО
- СРЕБРЕНА ПЛАКЕТА ЗА ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЕШТВО
- БРОНЗЕНА ПЛАКЕТА
- БРОНЗЕНА ПЛАКЕТА ЗА ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЕШТВО
- КНИГА НА ГОДИНАТА- ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КНИГА НА ГОДИНАТА
- НАГРАДЕНА ПОЕТСКА КНИГА ( ЗА ВОЗРАСНИ) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК
- НАГРАДЕНА ПОЕТСКА КНИГА ( ЗА МЛАДИНА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК
- НАГРАДЕНА ПОЕТСКА КНИГА ( ЗА ДЕЦА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК
- НАГРАДЕНА ПРОЗНА КНИГА ( ЗА ВОЗРАСНИ) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК
- НАГРАДЕНА ПРОЗНА КНИГА ( ЗА МЛАДИНА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК
- НАГРАДЕНА ПРОЗНА КНИГА ( ЗА ДЕЦА) НАПИШАНА НА МАКЕДОНСКИ, СРПСКИ ИЛИ ХРВАТСКИ ЈАЗИК
-НАЈДОБРА ПОЕТСКА ТВОРБА
- НАЈДОБРА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ПОЕТСКА ТВОРБА
- НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО
- ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО
- ГРАН ПРИ НА ПОЕЗИЈАТА
- ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ГРАН ПРИ НА ПОЕЗИЈАТА
-ГРАН ПРИ НА ПРОЗАТА
- ГРАН ПРИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ПРОЗА
- 10 ПРВИ НАГРАДИ ПОЕЗИЈА И ПРОЗА
- 10 ВТОРИ НАГРАДИ ПОЕЗИЈА И ПРОЗА
- 10 ТРЕТИ НАГРАДИ ПОЕЗИЈА И ПРОЗА
- НАЈДОБРА ЛИРСКА ПОЕТСКА ТВОРБА
- НАЈДОБРА ТЕМАТСКА ПОЕТСКА ТВОРБА
- НАЈДОБАР ТЕМАТСКИ КУС РАСКАЗ
- НАЈДОБАР СТИЛ НА ПИШУВАЊЕ КУС РАСКАЗ
- НАЈДОБАР СТИЛ НА ПИШУВАЊЕ ПОЕТСКА ТВОРБА
- НАЈДОБРО ХАУКУ
- НАЈДОБАР АФОРИЗАМ
- ПЕТ ПРВИ НАГРАДИ ЗА ХАИКУ
- ПЕТ ВТОРИ НАГРАДИ ЗА ХАИКУ
- ПЕТ ТРЕТИ НАГРАДИ ЗА ХАИКУ
- ПЕТ ПРВИ НАГРАДИ ЗА АФОРИЗАМ
- ПЕТ ВТОРИ НАГРАДИ ЗА АФОРИЗАМ
- ПЕТ ТРЕТИ НАГРАДИ ЗА АФОРИЗАМ

ВАШИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ ДЕЛА ИСПРАТЕТЕ ГИ НА СЛЕДНАТА Е- МАИЛ АДРЕСА:

[email protected]

Сите ваши литераурни дела ќе бидат разгледани од стручна и компетентна жири – комисија!
Диплимите ќе ви бидат напишани на македонски јазик!

МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ ШТО СВИРАТ ФОЛКЛОР НА ИНСТРУМЕНТ, ВОКАЛНИ УМЕТНИЦИ ШТО ИЗВЕДУВААТ ФОЛКЛОРНИ ПЕСНИ, ИГРАОРНИ ГРУПИ, КАКО И ЛИКОВНИТЕ УМЕТНИЦИ, МОЖЕ ДА ЗЕМАТ УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА СО ПО ЕДНО СВОЕ УМЕТНИЧКО ДЕЛО.

ЛИКОВНИТЕ УМЕТНИЦИ ДА ИСПРАТАТ ЕДНО СВОЕ УМЕТНИЧКО ДЕЛО – СЛИКА, А ОСТАНАТИТЕ ПО ЕДНА СНИМКА СЕ РАЗБИРА СО ТОН!

ДИПЛОМИТЕ ЌЕ БИДАТ ИЗНЕНАДУВАЊЕ! ИСТОТО ВАЖИ И ЗА ВАС, ВАШИТЕ ДЕЛА ИСПРАТЕТЕ МИ ГИ НА Е- МАИЛОТ!

РЕЗУЛТАТИТЕ ОД КОНКУРСОТ ЌЕ БИДАТ ОБЈАВЕНИ НАЈДОЦНА ДО 15 ЈУНИ 2020 ГОДИНА НА МОЈОТ ФБ ПРОФИЛ!

МНОГУ СРЕЌА НА СИТЕ И СО НЕСТРПЕНИЕ ГИ ОЧЕКУВАМЕ ВАШИТЕ ПРЕКРАСНИ И ВРЕДНИ ДЕЛА!

Пишува во официјалното обраќање на организаторката Милица Паулус

Напишете коментар