Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Прашање без одговор

Прашав што е љубов?
Тоа е среќа ми рекоа.
Најубаво чувство,
да сакаш и да бидеш сакан. 

Прашав што е љубов?
Тоа е тага ми рекоа.
Најлошо чувство,
да плачеш и да болуваш. 

Прашав што е љубов?
Тоа е бајка ми рекоа.
Романтична приказна,
од оние со среќен крај.

Прашав што е љубов?
Тоа е лага ми рекоа.
Приказна со многу фантазија,
од оние за мали деца.

Ме прашаа што е љубов?
Тоа е прашање без одговор им реков.
Комплицирана ситуација,
секој има различна дефиниција.

Автор: Јасмина Михајлоска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје