Литература Македонска поезија Поезија

Љубовна бројка

Стануваме здравствен код

Бројка од неинфицирани луѓе

Бројка од дезинфицирани луѓе

Бројка од инфицирани луѓе

Ставена во клауд

Нова апликација

На која сите сме во далечина

Од два метри

И сите сме облаци вмрежани во мрежа

Со онлајн прашања

Но не знаеме дали одговорот е точен

Зошто бројките лесно се менуваат

И денес сме повеќе, утре сме помалку

Но остануваме да бидеме луѓе,

Кои иако далечни

Остануваат да бидат блиски,

Во потрагата по љубов

И никој не може да ни го одземе правото

Да светнеме со поглед

И да смениме лик

Кога ќе се појави љубовта

Во нејзиниот најубав облик!

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје