Ѕуница

Кога цветаат бегонии,

Како што цвета и спокојот

Елај на чардак при мене

Од небо, ѕуница ми те донесе

Одот, ти весел нè издаде

Фотографија ти лика налик вила

покажа…

Желбата дур расте како бегонии

Молкум, довикни ја љубовта

Нека долета како пеперуга

Како дождец пред додола

Дур ти ѓердан од жад краси вратот

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?