Детско катче Песни за деца

Куклата на Ева

Ева имаше кукла што правеше врева,

кога ќе стиснеш на едно копче

таа почнуваше силно да плаче,

а Ева многу го мразеше тој звук.

Нејзината кукла се викаше Зои,

нејзе никој годините

не можеше да ѝ ги брои,

беше модерна и тенка,

чиниш е права манекенка.

Вревата со притискање на друго копче

се заменуваше со песна,

и тогаш тие две беа најдобри другарки

и играта тогаш беше весела, лесна!

Еве имаше кукла што правеше врева,

ја носеше со себе и по снег и на трева,

двете секаде одеа заедно и сложно

да ги видиш разделени не беше можно.

Три годинки ќе слави Ева,

годинава, не е никаква шега,

а за нејзиниот роденден си посака

весела и бучна детска врева!

Наталија Наумовска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје