Литература Македонска поезија Поезија

Лилјана Дирјан – Така Зборуваше Марина Цветаева

Во чест на Лилјана Дирјан, денес споделуваме македонска поезија:

„Мојата молба: не однесувај се кон мене
како спрема жена туку – да речеме,
како кон дрво кое шумоли одејќи
Ти тебе во пресрет. Дрвото не ќе можеш да го
обвиниш поради прекумерност на чувствата“.

Ох, колку нови стебла на приперок

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје