Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Камени солзи – Менче Кадинец

Како нешто да ми

трепти во срцево,

како нешто да ми го кине

на безброј парчина,

како нешто да ми ја

ранува душата,

како копје вперено

што ми го цица животот,

како игла која меша

во сржта на искреноста.

Како,те молам,кажи како?

Како да ја спречам оваа болка

која ме убива.

Како, те молам, те проколнувам

кажи како?

Воздишката ми се зеде

проголтав грутки камени солзи

Ми натежна,

МЕ БОЛИ!

Кажи

како да дишам,

да живеам…

РЕЧЕ ЧОВЕКОТ СО БОЛКА

ВО ДУШАТА.

Автор: Менче Кадинец

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје