Skip to content

10 тибетски мудрости

Фокусот на тибетската мудрост е дека среќата треба да ја бараме во себе. А каде би можеле на друго место? Некогаш најтешко е да ја пронајдеме токму во нас, процесот може да биде долг, но накрај ќе вреди. Прочитајте ги во продолжение слдниве десет тибетски мудрости.

1. „Не ги жалете ниту парите ниту времето кое сте го дале за да го запознаете светот“.

2. Во животот најважна е љубовта, сè друго е залудно“.

3. Кога ќе загубите нешто, пробајте да научите од губитокот вредна лекција“.

4. Во животот секогаш се потпирајте се само на себе“.

5. „Ако ти се допаѓа – искажи се.
Ако не ти се допаѓа – искажи се.
Ако некој ти недостига – побарај го.
Ако не ти е јасно – прашај.
Ако сакаш да се сретнете – јави се.
Ако сакаш нешто – побарај“.

6. „Ако си погрешил – веднаш кажи го тоа и не барај оправдување за себе“.

7. „Верувајте им на чувствата“.

8. „Обидете се да најдете задоволство во секоја случка“.

9. Секогаш имај на ум дека секој има своја вистина, честопати различна од твојата“.

10. Запомнете дека и покрај сè никој ништо не ви должи“.

Напишете коментар