Македонска поезија Поезија

Биди ми Менада

Оганот во очите на младата дама

Ме обзема како абсинтот хризолитен

Втурнат со срце во првична драма

Се гледаме распламтено, не?

Скини ми ги прангиве, велам

Не потиснувај ми ја слободата

Нека крилјата лутаат по небото

Јас и ти бесцелно лебдиме

Лебдат и страстите разулавени

Десет милиони сатири

Десет милиони нимфи

Го слават денот сегашен

Биди ми Менада нескротлива

Дур духот мој дионисов

Го живее танцот твој

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје