Литература Македонска поезија Поезија

Мајка на милосрдието

Благодатта ја имаше во срцето ,

Стана милосрдна

Стана блажена

Стана макотрпна,

Прими вечна слава,

Во даровитоста ја пронајде својата животна цел

Мисијата да помагаш на бедниците

Ти беше одредена од Бога,

Знаеше дека светот

Е гладен за љубов

А не за леб

Лебот го наоѓаат и неверниците

Но љубовта е предодредена за божјо – праведниците,

Знаеше дека вербата е важна,

Повеќе од трудот,

Името го зема на белиот цвет од Нормандија

Тереза од Лизије ,

Твоите чуда продолжуваат

Да не зачудуваат

Светоста твоја  

Не просветлува

И ги просветлува сите кои веруваат во тебе

Оние кои со молитва допираат до твоето срце.

Дарувај нѐ со твојата милост,

Биди наша заштитничка

И учи нѐ да бидеме милостиви

Со твојата благодат.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје