10 бисери на мудроста за среќата

  1. Чудно е колку малку е потребно да бидеме среќни, и уште почудно: колку често токму тоа малку ни недостасува! – Иво Андриќ
  2. Вистинската тајна на среќата е во тоа многу да бараме од себеси, а малку од другите. – Алберт Гињон
  3. Последната скала на злата среќа воедно е прва за добрата среќа. -Карло Доси
  4. Држи ја среќата како птица: што понежно и полесно! Ако се чувствува слободна, со задоволство ќе ти остане во раката. – Фридрих Хебел
  5. Како луѓето можеме да ги направиме среќни ако не ги направиме морални и мудри? – Кант
  6. Не отпуштај ја стрелата која не се враќа! Лесно е да се разурне среќата, а многу е тешко да се врати. – Хедер
  7. Среќата е содржана во карактерот на човекот. – Махабхарата
  8. Среќен е човекот кој со задоволство се пронаоѓа во будењето, се препознава таков каков што сака да биде. – Валери
  9. Што е среќата? Да се знае да се сака и страсно да се покажува тоа. – Фелисиен Марко
  10. Го промашив своето занимање и тоа животот ми го направи среќен. – Никола Пашиќ
close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?