Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Месечина – Милчо Мисоски

Драги љубители на поезијата, со вас ги споделуваме стиховите од Милчо Мисоски кои се објавени во збирката
“ПЕСОЧНИ КАПКИ” во 2017 година.

М Е С Е Ч И Н А

Под морето
крст распослан по целата должина на месечината.

Под морето месечина
место каде се се одмора.

Под морето
светлината си ја заборавила сенката,
својата преведувачка,
пресретнувачка на одамна изгубените прегратки.

Автор: Милчо Мисоски

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје