Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Недоглед – Ирена Белешковска

Воздухот летен жубори

ме галат очите твои,

в’ коси ми светлина од очите

љубен, сè уште стои.

Нишани ме в’ срце

и не жали за мигот,

оти ќе се видиме пак

-ќе го препознаеш на душава жигот.

Автор: Ирена Белешковска

Крива Паланка

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје