Македонска поезија Поезија

Пријатели

Животот без пријатели е како пустина без оази,

Само со нив можеш да седнеш и да уживаш во ѕвездите

под ведрото небо и да го почувствуваш животот и секој твој дамар

да чука во срцето твое,

Животот без пријатели е како море без риби

Само со нив квечерина можеш  да го начуеш цвркотот на штурецот

Додека реките на животот поминуваат покрај твоите нозе

И течат низ твоите вени,

Животот без пријатели е како град без градини

Само со нив можеш да го намирисаш вистинскиот цвет

Кој те опива во животот

И кој навлегува во твојата душа,

Животот без пријатели е како лице без очи

Само со нив можеш да ги видиш вистинските вредности

За кои вреди да се бориш

Кога се друго заминало во неповрат.

 

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје