10 прекрасни мисли за љубовта кои ќе ве натераат да размислите за нејзината убавина

Љубовта е понекогаш релативна работа, нешто кое ниту најголемите мислители не можеле сосема точно да го објаснат. Неразбирливо и чудесно.

Во продолжение ви претставуваме неколку интересни мисли за љубовта.

1. ,,Зборот љубов нема исто значење за двата пола. Во тоа лежи причината за неразбирањето кое ги разделува.”

2. ,,Никој не останува напуштен без некоја причина.”

3. ,,Љубовта е луксуз.”

4. ,,Во вистинската љубов како ни во ревматизмот не веруваме, сè до првиот напад.”

5. ,,Љубов со најдолг рок е онаа невозвратената.”

6. ,,Никој никогаш не рекол дека ветувањето некогаш е одржано.”

7. ,,Навиката непрекинато да се гледа едно исто лице има за последица псоле некое време да почне да изгледа убаво.”

8. ,,Љубовта е мудрост на лудиот, а лудост на мудриот.”

9. ,,Љубовта е како цигара: ако се изгаси, можеш повторно да ја запалиш, но веќе го нема истиот вкус.”

10. ,,Љубовта е тешко душевно пореметување.”

Прочитајте ги и овие мотивациони мисли кои ќе ви ја подигнат самодовербата.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели