Литература Поезија Светска поезија

Среќа – Чарлс Буковски

Некогаш
бевме млади
на оваа машина…
пиевме
пушевме
куцавме

беше тоа
најубаво
чудесно
време

и сега е
освен што сега
наместо
да се сретнеме
со времето
тоа нас ни доаѓа
во пресрет

правејќи секој збор
да се втисне
во хартија

јасно
брзо
тешко

исполнувајќи го
просторот
којшто се затвора.

Чарлс Буковски
(Septuagenarian Stew: Stories & Poems, 1990)

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје