Македонска поезија Поезија

Збиднување

Одбоен бој на светулките

ме демне

Врисок од потокот тежнее

да ме сомеле

Во вртлогот од илузии при него,

над него

Стојам инаетливо и се пулам

во другиот

Јас, кој подава рака невидлива,

Плива духот неразбирлив

по текот

Векот дур биднува уточиште

на желбите

Галабево акробатни маневрираат

Со универзумот хармоничен

и духот

Отпливан во блискоста на

сознанието

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје