Некои луѓе не заслужуваат втора шанса

Стефани Ридс, повторно нè потсетува зошто е важно да ги препознаеме токсичните луѓе во нашиот живот.

Нè потсетува дека е важно да ги исфрлиме истите, бидејќи само ја цицаат нашата енергија, а секој човек заслужува љубов и добрина.

Како вашето присуство ги тера луѓето да се чувствуваат посебно? И, како вашата топла прегратка има моќ да го промени животот на луѓето?

Дали некогаш некој ви кажал дека никогаш не би можеле да го замисли својот живот без вас?

Мојата претпоставка е дека ви кажал. Но, исто така, мислам дека сте поминале низ многу разочарувања на вашето патување. Тоа можам да го видам во очите.

Гледам дека сте повредени повеќе отколку што сте биле сакани. Можам да видам дека страдавте многу долго. Многу луѓе се обидоа да ве измамат и да го искористат тоа убаво срце.

Многу луѓе се обидоа да одземат сè од вас. И тие успеаја. Затоа што ги оставивте.

Но, знаете што најмногу ме растажува?

Вие навистина не сте ги научиле вашите лекции.

После сè што издржавте и поминавте, вие сепак сте исти. Вие сепак им дозволувате на овие луѓе да останат во вашиот живот со надеж дека ќе се променат.

Сè уште сонувате за подобра иднина.

Сè уште размислувате дека сте наменети едни за други. Вие сè уште им давате втори шанси на луѓето кои ви докажале дека не ја заслужиле ниту првата шанса.

Време е да се разбудите. Зарем не мислите така?

Знам дека не можете да ги видите истите работи што ги гледам јас.

Заслепени сте од вашата љубов.

Но, јас се осмелив. Можете и вие.

Барем еднаш не ги гледајте преку леќата на љубовта тие луѓе. Наместо тоа, погледнете ги низ објективот на реалноста.

Разбудете се веќе! Луѓето кои ве повредиле не заслужуваат да им дадете втора шанса.

Тие не ја заслужуваат вашата љубезност, вашата толеранција, ваша почит, прошка, уште помалку, вашето срце.

Овие луѓе не носат никаква вредност во вашиот живот.

Ве искористуваат колку што сакаат, ќе ве земат здраво за готово, ќе ве почитуваат и тогаш кога ќе им досади сето тоа, ќе ве заборават како никогаш да не сте постоеле.

Време е конечно да го промените ова

Време е конечно да ја вратите моќта и да започнете да се фокусирате на вашиот живот и вашата среќа. Вие сте човечко суштество.

Вие заслужувате да бидете третирани како што треба. Вие заслужувате да ви кажат дека сте повеќе од доволни. Вие заслужувате почит.

Вие заслужувате да го живеете животот од вашите соништа. Вие заслужувате да имате насмевка на лицето.

Затоа, престанете да им го давате сето тоа на луѓето кои не се подготвени да го вратат во истата мера.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели