Твојот втор живот започнува кога ќе сфатиш дека имаш само еден – предлог книга

Писателката Рафаела Жордано, повторно ни претставува една од нејзините прекрасни приказни.

Твојот втор живот започнува кога ќе сфатиш дека имаш само еден

Што да правиш кога одеднаш ќе се најдеш заглавен во стапицата на секојдневната рутина, кога ќе сфатиш дека животот веќе не ти носи радост? Имаш навидум сè што ти е потребно, но нешто недостига, нешто суштинско што го први животот убав, интересен, неповторлив…

Во еден таков преломен момент Камиј, хероињата на овој волшебен роман, среќава необичен човек со уште понеобично занимање: рутинолог.

Од него таа повторно ќе ја открие мудроста на вистинските избори, на заборавањето и прошката. Зашто „животот е како летачки балон што се издига со помош на топол воздух.

За да се искачиш повисоко, треба да умееш да се ослободиш од товарот и да исфрлиш преку оградата сѐ што ти пречи да се кренеш“.

Постепено, тој ќе ја поттикне обесхрабрената Камиј да се осмели да си постави големи соништа. И да тргне кон нивно остварување. Зашто не е најстрашно да не успееш.

Најстрашно е да не се ни обидеш!
Со теоријата на мали чекори, тој ќе ја поведе по патот на самопрочистувањето и самооткривањето, за да проникне повторното во љубовта и чудото на постоењето.

„Рафаела Жордано нè учи како да излеземе од зачмаеноста и повторно да се вљубиме во животот!“

Преку многу мудри реченици кои ќе ве натераат да нурнете и да си ја преиспитате душата, автроката ткае една прекрасна приказна.

Уживајте.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели