Skip to content

10 мисли за животот кои ќе ве замислат

Животот е непредвидлив и многу контрадикторен. Понекогаш најтешката работа на светот е да го сфатиме неговото значење како и значењето на сè она што нè опкружува.

Ви претставуваме 10 мисли за животот кои ќе ве замислат.

1. ,,Ја имаме само сегашноста, само овој вечен момент кој се отвора пред нас, секој ден и секоја ноќ.“ – Џек Корнфилд

2. „Животот не е изгубен со умирањето; животот се губи минута по минута, ден по ден, на секој мал и негрижлив начин.“ – Стивен Винсент Бенет

3. „Дишењето е најфиниот подарок од природата. Бидете благодарни за овој прекрасен подарок.“ – Амит Реј

4. „Во овој момент има доволно време. Во овој момент вие сте токму тоа што треба да бидете. Во овој момент има бескрајно можности.“ – Викторија Моран

5. „Таму каде што има љубов, има живот.“ – Махатма Ганди

6. „Луѓето се вљубуваат без причина, без да го сакаат тоа. Не можеш да го предвидиш. Тоа е љубов.“ – Харуки Мураками

7. „Да љубиш е да се препознаеш себеси во некој друг.“ – Екхарт Тол

8. „Не постои поголема уметност од сакањето луѓе.“ – Винсент ван Гог

9. ,,Вистинските љубовни приказни немаат крај.“ – Ричард Бах

10. „Постои место кое може да го допрете кај една жена и да ја излудите. Нејзиното срце.“ – Мелани Грифит

Напишете коментар