Skip to content

Надрасни го она што те повредува

Љубовта е убава. Но, понекогаш, љубовта нè тера да им простуваме на оние што нè повредуваат и им даваат многу шанси да започнат одново. Знам многу луѓе кои се нашле во таква ситуација. Луѓе кои решиле да им простат на оние што ги повредиле и одново започнуваат да се дружат со нив. И секој пат кога ќе го сторат тоа, тие само потонуваат пониско и пониско.

Ова го велам затоа што го чувствувам. Го велам тоа затоа што знам како се чувствуваш. Знам како е да веруваш во некој и тој да ти го крши срцето одново и одново. Тоа е состојба на крајно слепило и незнаење како сето тоа може да има навистина големо влијание врз вас. Може да ве натера да го изгубите чувството за себе и да заборавите колку навистина сте достојни. На крајот на краиштата, може да го уништи целиот ваш живот.

Вистината е дека ништо не е трајно. И колку побрзо го сфатите тоа, толку подобро ќе бидете. Значи, одете напред.  Продолжете понатаму. Изберете да се борите за себе. Изберете слобода. Надминете ги пречките оддалечувајќи се од негативноста. Надминете ги со прифаќање на промените.

Надминете ги со тоа што ќе бидете со луѓе кои ве прават среќни. Надминете ги проблемите со реализирање на вашите соништа. Бидете силни и истрајни. Надраснете го она што ве повредува.

Напишете коментар