Skip to content

10 интересни мисли за љубовта кои ќе ве замислат

Љубовта е чувство кое е тешко да се разбере. Љубовта е вечна загатка и неисцрпна инспирација. Најголем човечки двигател. Љубовта понекогаш нè тера да правиме чудни, непромислени работи. Ви претставуваме 10 мисли за неа кои ќе ги разбудат чувствата во вас.

1. ,,Заљубувањето е како скокање од висока зграда. Умот ви кажува дека тоа не е паметна идеја, но срцето ве убедува дека може да летате.”

2. ,,Љубовта е состојба која се одразува со несоница, бидејќи кога љубите реалноста е едноставно подобра од соништата.”

3. ,,Љубете повеќе од вчера и помалку од утре.”

4. ,,Љубовта и победата се првата најдобра работа, а љубовта и губењето втората.”

5. ,,Од допирот на љубовта секој станува поет.”

6. ,,Вистинската љубов нема крај.”

7. ,,Љубовта е духовен оган кој се распламтува во душата на секој човек.”

8. „Нема да биде лесно. Ќе биде навистина тешко. Ќе работиме на нас секој ден, но сакам тоа да го правам бидејќи те посакувам. Го сакам секој дел од тебе, засекогаш, ти и јас, секој ден…“

9. „Се плашам да си заминам од оваа соба бидејќи никогаш нема повторно да го почувствувам она што го чувствувам кога сум со тебе.“

10. „Не, нема да те бакнам, иако ти е потребно бакнување. Токму тоа е кај тебе проблемот. Треба да бидеш бакнуван често, и од некој што знае како.”

Напишете коментар