Кратка рецензија за „Приказни за добра ноќ“ од Наталија Наумовска

Приказни за добра ноќ” е книга со токму такви приказни – кои би било најсоодветно да се читаат пред легнување, пред сонот да ти падне на очите. Ова не е книга која се чита во “еден здив”. Не е книга која потоа можеш да ја прераскажеш на друг. Ова е книга која се чита со длабока вклученост на мозокот која го води во релаксирана, но темелна размисла за многу сегменти од животот.

Најдобро е да се читаат по еден до два расказ за да може читателот да ужива во нив. Ама и да размисли длабоко за нештата кои ги сервира авторот како тема на размислување.

За жал повеќето не читаат ваква литература и најчесто не ја разбираат…Ама се радувам што таа пишува од срце, а не за да им се допадне на повеќето. Всушност тоа е и тоа книжевноста.

Честитки за авторката, која иако толку многу млада, сепак создала книга со толку длабоки размисли.

Емилија Златкова Анастасова

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?