Литература Проза

Битно е љубов да остане

Луѓето си заминуваат, но важно е она што ќе ти остане од нив и што ти ќе осавиш кај нив.

Битна е љубовта. Битно е љубов да остане.

Од вреќата на животот љубов извади, остави нека омразата и болката те напуштат барем за миг ако веќе е невозможно нивното целосно исчезнување. Стави во овој голем котел неколку насмевки, една лажичка прегратки и многу љубезност.

Сите еден ден ќе заминат.

Битното е да остане по некој спомен.

Да има над кои спомени да се плаче, да има спомени да се смееме над нив. Да има по некоја фотографија каде се сите што сме ги сакале насмеани. Каде сме биле ние насмеани.

Да се паметат миговите, кога тишината ќе ги обвие срцата.

Тоа е она што го прави животот, живот.

Осмели се да сакаш, што понекогаш е еквивалентно со тоа да се осмелиш да ја почувствуваш најголемата болка на овој свет…

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје